De Basalt Accu

Woensdag 29 september: Het EnergieCafé is er weer!!

Voor het eerst sinds lange tijd organiseren wij als Energie Coöperatie Cranendonck weer een ‘echt’ EnergieCafé.

Dé plaats om met elkaar te praten over zaken rondom de energietransitie, je kennis te verbreden, je ervaringen te delen en natuurlijk elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.

Waar praten we over in het EnergieCafé?

Grootschalige opslag van duurzaam opgewerkt energie.

Een opmerkelijk initiatief uit ons eigen Brabant.

De Basalt Accu, ontwikkeld door CESAR Energy-store uit St. Oederode

Cees van Nimwegen oud-ingenieur bij Philips en nu, zoals hij zelf zegt, ‘uitvinder’ heeft de Basalt Accu ontwikkelt. Samen met Cees, is Gonny van der Vorst de drijvende kracht achter dit verrassende initiatief. Gonny komt ons 29 september alles vertellen over deze nieuwe manier van energieopslag. Een opmerkelijk kansrijk initiatief wat ontwikkeld wordt in ons eigen Brabant, om de hoek in St. Oederode.

Nederland moet, en gaat van het gas af. Het laatste woord is daar nog zeker niet over gezegd, maar dat ons de komende jaren een grote omwenteling te wachten staat is wel duidelijk. De toekomst is aan andere energiebronnen, met alle consequenties van dien. Duurzame energie, opgewekt via zon en wind, is noodzakelijk voor het milieu en het reduceren van de CO2 uitstoot. De komende jaren zal deze productie snel groeien. De mismatch tussen aanbod van- en behoefte aan energie kan niet meer door de centrales worden opgevangen, waardoor er kostbare duurzaam opgewekte energie niet kan worden benut. De Basalt Accu kan mogelijk bijdragen aan de oplossing. In Ecodorp Boekel wordt de techniek nu voor het eerst toegepast.

Kun je niet wachten en wil je alvast meer weten over dit Brabantse initiatief, kijk dan hier op de website of op onderstaande artikelen:

https://cesar-energystorage.com/wp-content/uploads/2021/01/findagblad.pdf

https://cesar-energystorage.com/wp-content/uploads/2021/04/Geo.brief_.pdf

Spreker:  Gonny van der Vorst

Bedrijf: Ceasar-Energy storage (https://cesar-energystorage.com) uit St. Oederode