EnergieCafé

EnergieCafé op 15 mei over slim verwarmen van je huis

Eerder heeft het EnergieCafé aandacht geschonken aan het gebruik van zaken als airco’s en (hybride) warmtepompen. De insteek was toen meer technisch van aard. Tijdens dit EnergieCafé benaderen we dit onderwerp vanuit een niet-technische hoek. Welke afwegingen moet je maken, hoe zit dat met het wel of niet hebben van zonnepanelen en je warmtepomp, enz. Interessant voor iedereen, ook als je geen technische achtergrond hebt. Presentatie van 15-5-2024 kun je hier downloaden.

Vanaf nu is het voor iedereen mogelijk om gratis kennis te maken met het EnergieCafé. Je eerste bezoek aan het EnergieCafé is helemaal gratis. Mooier nog: je krijgt het lidmaatschap voor de EnergieCoöperatie Cranendonck voor het eerste jaar cadeau. Uiteraard zonder verplichtingen en het stopt automatisch na een jaar.

Dat maakt het voor iedereen gemakkelijk om een keer langs te komen. En ben je al wel lid, dan kun je zonder problemen je buren, vrienden of familie meenemen voor een kennismaking.

  Ik meld me aan voor het EnergieCafé van

  Locatie: De Smederij, Dorpsstraat 26, Soerendonk – Aanvang: 19:30 uur.

  Ik ben van de Energie Coöperatie Cranendonck

  Doe zelf de HuisScan!

  Op 6 maart heeft Caspar Eras in het EnergieCafé de HuisScan uitgelegd.

  Ben jij huiseigenaar en gebruik je veel gas, méér dan 800m3, veel elektra? In dit Energiecafé is inzicht gegeven in je eigen energieverbruik in relatie tot je woning. De gratis HuisScan, die op jouw situatie is afgestemd, geeft meteen een goed overzicht van alle bespaaropties. Alle maatregelen voor jouw woning komen daarbij aan bod, zoals slim isoleren, ventileren, CV vervangen met of zonder (hybride) warmtepomp en zelf energie opwekken en zonnepanelen.

  Over onze EnergieCafé’s

  Het EnergieCafé is dè manier om met dorpsgenoten in contact te komen en met elkaar te spreken over duurzame energie, na te denken en misschien wel te verwonderen en te verbazen. Wie weet ga je met andere inzichten naar huis dan je gekomen bent.

  Het EnergieCafé richt zich steeds op een actueel thema dat wordt belicht door een deskundige spreker, bij voorkeur iemand uit onze eigen gemeente.

  De Brabantse gezelligheid vinden wij belangrijk en daarop is het format van het EnergieCafé ingericht. Dus ruimte voor discussie en reflectie, het gesprek met elkaar en de borrel op het einde.

  Het EnergieCafé is voor en door inwoners van Cranendonck.

  Waar?

  Het EnergieCafé wordt gehouden in De Smederij, Dorpstraat 26, 6027 PG in Soerendonk.

  Wanneer?

  Het EnergieCafé wordt op onregelmatige basis georganiseerd. Aanleiding voor een bijeenkomst is een actueel thema. Houd onze website in de gaten voor de toekomstige data of vraag de gratis nieuwsbrief aan. Dan blijft u op de hoogte van activiteiten van de Energie Cooperatie Cranendonck.