EnergieCafé

Supergeïsoleerd en toch betaalbaar bouwen.

Frank Grootenboer verzorgde op 15 maart het EnergieCafé. Hij is Voorzitter van Stichting Passief Bouwen. Frank bundelt, samen met twee  ondernemers, de krachten in ‘Huisrijk’. Hun doel is meer biobased woningen in Nederland te bouwen en de markt van traditioneel bouwen te doorbreken. De huizen, die ‘Huisrijk’ wil bouwen, zijn zogenaamde passiefhuizen. Voor een betaalbare prijs worden zwaar geïsoleerde woningen gebouwd in Zuidoost Brabant, die nog nauwelijks verwarming of koeling nodig hebben. Door het juiste ontwerp en de juiste materiaalkeuze wordt de warmte binnen gehouden in de winter en buiten gehouden in de zomer.

Download hier de presentatie van Frank. Meer informatie over passief bouwen is te vinden op zijn website www.passiefbouwen.nl.

  Ik meld me aan voor het EnergieCafé van

  Ik ben van de Energie Coöperatie Cranendonck

  Het EnergieCafé over ventileren en kierdichting terugkijken?

  Tijdens ons Energiecafé op 16 november heeft George Kok een presentatie gegeven over een gezond binnenklimaat, die je hier kunt downloaden.

  Over onze EnergieCafé’s

  Het EnergieCafé is dè manier om met dorpsgenoten in contact te komen en met elkaar te spreken over duurzame energie, na te denken en misschien wel te verwonderen en te verbazen. Wie weet ga je met andere inzichten naar huis dan je gekomen bent.

  Het EnergieCafé richt zich steeds op een actueel thema dat wordt belicht door een deskundige spreker, bij voorkeur iemand uit onze eigen gemeente.

  De Brabantse gezelligheid vinden wij belangrijk en daarop is het format van het EnergieCafé ingericht. Dus ruimte voor discussie en reflectie, het gesprek met elkaar en de borrel op het einde.

  Het EnergieCafé is voor en door inwoners van Cranendonck.

  Waar?

  Het EnergieCafé wordt gehouden in De Smederij, Dorpstraat 26, 6027 PG in Soerendonk.

  Wanneer?

  Het EnergieCafé wordt op onregelmatige basis georganiseerd. Aanleiding voor een bijeenkomst is een actueel thema. Houd onze website in de gaten voor de toekomstige data of vraag de gratis nieuwsbrief aan. Dan blijft u op de hoogte van activiteiten van de Energie Cooperatie Cranendonck.