EnergieCafé

Waterstof: realiteit of toekomstdroom?

Op 6 september 2023 zal Paul Gosselink tijdens het EnergieCafé zijn licht laten schijnen op ‘waterstof’. Paul is bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij verantwoordelijk voor o.a. de Innovatie Coalitie Waterstof. Daarvoor spreekt Paul met diverse bedrijven en kennisinstellingen. Er ligt nu een eerste opzet om te komen tot een blauwdruk voor de maakindustrie.

Vragen als ‘is waterstof economisch rendabel te maken, wie speelt hierbij een rol en welke partijen zijn hierbij betrokken?’ komen regelmatig op zijn buro.

Bent u benieuwd wanneer u de eerste pilots kunt zien en waar? Of wilt u weten of uw auto binnenkort op waterstof kan rijden? Kom dan naar het EnergieCafé van 6 september a.s. De presentatie over waterstof kunt u hier downloaden.

Locatie: De Smederij in Soerendonk
Tijd: van 19:30 tot ca. 21:00 uur

Entree: gratis voor leden.

Niet-leden betalen € 5,—. Er is een mogelijkheid om ter plaatse lid te worden van het ECC. Het lidmaatschap kost € 10,— per jaar en dan zijn alle EnergieCafé’s gratis toegankelijk. Aanmelden voor het EnergieCafé kan hieronder.

  Ik meld me aan voor het EnergieCafé van

  Locatie: De Smederij, Dorpsstraat 26, Soerendonk – Aanvang: 19:30 uur.

  Ik ben van de Energie Coöperatie Cranendonck

  Nieuwe innovatieve zonnepanelen

  Duurzame, lichtgewicht zonnepanelen worden geproduceerd het Nederlandse bedrijf Solarge: zie o.a. het artikel over Solarge in De Volkskrant van 23 mei j.l. Medeoprichter Huib van den Heuvel legt uit wat zo duurzaam is aan deze nieuwe panelen en waarom ze vrijwel overal kunnen worden toegepast. Daken, die voorheen niet geschikt waren, geven nu weer mogelijkheden. Op het einde van de levensduur zijn deze panelen volledig herbruikbaar voor het maken van weer nieuwe zonnepanelen, o.a. door het gebruik van andere materialen. Huib van den Heuvel heeft in het EnergieCafé van 31 mei verteld over een lage CO2 voetafdruk, gebruik van giftige materialen en het streven naar circulariteit. Zijn presentatie kunt u hier downloaden.

  Over onze EnergieCafé’s

  Het EnergieCafé is dè manier om met dorpsgenoten in contact te komen en met elkaar te spreken over duurzame energie, na te denken en misschien wel te verwonderen en te verbazen. Wie weet ga je met andere inzichten naar huis dan je gekomen bent.

  Het EnergieCafé richt zich steeds op een actueel thema dat wordt belicht door een deskundige spreker, bij voorkeur iemand uit onze eigen gemeente.

  De Brabantse gezelligheid vinden wij belangrijk en daarop is het format van het EnergieCafé ingericht. Dus ruimte voor discussie en reflectie, het gesprek met elkaar en de borrel op het einde.

  Het EnergieCafé is voor en door inwoners van Cranendonck.

  Waar?

  Het EnergieCafé wordt gehouden in De Smederij, Dorpstraat 26, 6027 PG in Soerendonk.

  Wanneer?

  Het EnergieCafé wordt op onregelmatige basis georganiseerd. Aanleiding voor een bijeenkomst is een actueel thema. Houd onze website in de gaten voor de toekomstige data of vraag de gratis nieuwsbrief aan. Dan blijft u op de hoogte van activiteiten van de Energie Cooperatie Cranendonck.