EnergieCafé

Nieuwe innovatieve zonnepanelen

Duurzame, lichtgewicht zonnepanelen worden geproduceerd het Nederlandse bedrijf Solarge: zie o.a. het artikel over Solarge in De Volkskrant van 23 mei j.l. Medeoprichter Huib van den Heuvel legt uit wat zo duurzaam is aan deze nieuwe panelen en waarom ze vrijwel overal kunnen worden toegepast. Daken, die voorheen niet geschikt waren, geven nu weer mogelijkheden. Op het einde van de levensduur zijn deze panelen volledig herbruikbaar voor het maken van weer nieuwe zonnepanelen, o.a. door het gebruik van andere materialen. Huib van den Heuvel gaat in op zaken als een lage CO2 voetafdruk, gebruik van giftige materialen en het streven naar circulariteit.

Zijn presentatie kunt u hier downloaden.

  Ik meld me aan voor het EnergieCafé van

  Ik ben van de Energie Coöperatie Cranendonck

  Supergeïsoleerd en toch betaalbaar bouwen.

  Frank Grootenboer verzorgde op 15 maart het EnergieCafé. Hij is Voorzitter van Stichting Passief Bouwen. Voor een betaalbare prijs worden zwaar geïsoleerde woningen gebouwd in Zuidoost Brabant. Door het juiste ontwerp en de juiste materiaalkeuze wordt de warmte binnen gehouden in de winter en buiten gehouden in de zomer.

  Download hier de presentatie van Frank. Meer informatie over passief bouwen is te vinden op zijn website www.passiefbouwen.nl.

  Over onze EnergieCafé’s

  Het EnergieCafé is dè manier om met dorpsgenoten in contact te komen en met elkaar te spreken over duurzame energie, na te denken en misschien wel te verwonderen en te verbazen. Wie weet ga je met andere inzichten naar huis dan je gekomen bent.

  Het EnergieCafé richt zich steeds op een actueel thema dat wordt belicht door een deskundige spreker, bij voorkeur iemand uit onze eigen gemeente.

  De Brabantse gezelligheid vinden wij belangrijk en daarop is het format van het EnergieCafé ingericht. Dus ruimte voor discussie en reflectie, het gesprek met elkaar en de borrel op het einde.

  Het EnergieCafé is voor en door inwoners van Cranendonck.

  Waar?

  Het EnergieCafé wordt gehouden in De Smederij, Dorpstraat 26, 6027 PG in Soerendonk.

  Wanneer?

  Het EnergieCafé wordt op onregelmatige basis georganiseerd. Aanleiding voor een bijeenkomst is een actueel thema. Houd onze website in de gaten voor de toekomstige data of vraag de gratis nieuwsbrief aan. Dan blijft u op de hoogte van activiteiten van de Energie Cooperatie Cranendonck.