Home » Nieuws » Bewonersbijeenkomst Heesakker op 11 oktober

De gemeente organiseert een bewonersbijeenkomst voor Heesakker

‘Hoe wordt jouw woning warm, betaalbaar en aardgasvrij’

Minder energie verbruiken en overstappen op schone energie. Dat is de uitdaging waar de gemeente Cranendonck en haar inwoners de komende jaren voor staat. Dit gebeurt wijk voor wijk en stap voor stap. Precies een jaar geleden heeft hierover een eerste bijeenkomst plaatsgevonden voor de bewoners in de wijk Heesakker in Budel.

Hoe wordt Heesakker rond 2035 aardgasvrij?

Het afgelopen jaar heeft een meedenkteam van bewoners samen met woCom, bedrijven in de regio, de WarmteTransitieMakers en de gemeente samengewerkt om de vragen en uitdagingen te in kaart te brengen. Ze hebben ook onderzocht wat wel en niet mogelijk is en hoe betaalbaar de benodigde verduurzamingsmaatregelen zijn. De uitkomsten worden gepresenteerd in een tweede bewonersbijeenkomst.

Waar en wanneer?

Op woensdag 11 oktober 2032 van 19.00-21.00 uur zijn alle bewoners van de wijk Heesakker, huurders en woningeigenaren, van harte welkom in de Borgh in Budel.

Bewoners komen te weten welke stappen te nemen en hoe de maatregelen betaald kunnen worden. Daarnaast laat woCom voor huurders zien welke stappen zij gaan zetten om de huurwoningen in de wijk aardgasvrij te maken.

Informatiemarkt en prijsvraag

Halverwege de avond kan een informatiemarkt bezocht worden. Bewoners komen hier meer te weten over de inzet van energiecoaches, het regionaal energieloket, inkoopacties, isolatiemaatregelen, warmtepompen en financieel advies. Ook zijn woCom en de gemeente daar aanwezig voor vragen.

Deelnemende bewoners maken kans op een gratis maatwerkadvies aan huis ter waarde van € 500,- door zich van tevoren aan te melden.

Meer weten en aanmelden?

Meer informatie staat op www.cranendonck.nl/wijkbudelheesakker.
Bewoners van de wijk Heesakker kunnen zich op 3 manieren aanmelden:

  1. Via de website cranendonck.nl/bewonersbijeenkomstheesakker
    of scan de QR-code hiernaast
  2. Per e-mail naar duurzaam@cranendonck.nl
  3. Telefonisch via sociaal makelaar Noud van Leeuwen op (06) 82 66 23 92