Nieuwsbrief-banner_660

augustus 2022

In deze Nieuwsbrief o.a.:
- Volledig gecertificeerde energiecoaches in Cranendonck
- Het EnergieCafé gaat weer door: 7 september 2022
- Meepraten over duurzaamheid en natuur? Dat kan!
- Mis het laatste EnergieCafé van dit jaar niet.......
- Gemeente in actie tegen Energiearmoede

Volledig gecertificeerde Energiecoaches in Cranendonck

5 geslaagden juli kopie
Net voordat iedereen van de vakantie ging genieten, hebben 6 leden van onze Energie Coöperatie Cranendonck, de opleiding tot ‘energiecoach’ met succes afgerond. Dat betekent dat, binnen onze gemeente Cranendonck, nu 6 gecertificeerde energiecoaches een gedegen energie-advies kunnen geven aan de inwoners. Ook zijn er 2 vrijwilligers geslaagd voor de startopleiding tot bespaarcoach. Gefeliciteerd.
Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op dit mooie resultaat en op de foto te zien, zijn ze dat zelf ook. Helaas kon niet iedereen bij de uitreiking van het certificaat aanwezig zijn.

Het EnergieCafé gaat verder: 7 september 2022

warmteverlies-040huis
Na een zonovergoten zomer gaat het Energie Café in het najaar weer beginnen. We starten met een zeer actueel thema: Slim isoleren en 35% besparen.
De inflatie stijgt en een deel van die inflatie komt door de sterk stijgende energieprijzen. En die gaan naar verwachting voorlopig niet dalen. Daarom is het belangrijk je eigen energieverbruik zoveel mogelijk te beperken waarbij isolatie een van de mogelijkheden is.
Tijdens ons komende energiecafé op 7 september 19.30-21.00 uur in de Smederij, Dorpstraat 26 in Soerendonk is Caspar Eras van EnergieHuis Slim wonen in Helmond te gast. Hij geeft dan een presentatie onder de titel: ‘'Slim isoleren en 35% besparen!’.
Bezoek dit energiecafé en laat je verrassen. Niet alleen door Caspar, maar mogelijk ook door andere bezoekers die soms heel inventieve isolatie- en besparingsmogelijkheden hebben toegepast.
Meld je aan via onze website : https://cooperatiecranendonck.nl/energiecafe-mz/
Dit energiecafé is gratis voor leden. Niet-leden betalen €5,-. Het lidmaatschap kost €10,- jaar. Dat is dus inclusief tenminste 4 energiecafés per jaar. Niet-leden kunnen ter plaatse lid worden en direct profiteren van alle voordelen.

Meepraten over duurzaamheid en natuur? Dat kan!

Pro6, een van de politieke partijen actief in de gemeente Cranendonck, start na de zomer met diverse klankbordgroepen. Op deze manier willen zij te weten komen wat er echt leeft in de gemeente.
Na de zomer starten ze met de eerste klankbordgroep met het thema ‘duurzaamheid, groen en natuur’. Lijkt het jou interessant om op dit thema een bijdrage te leveren en je meningen en inzichten te delen? Je hoeft niet gerelateerd te zijn aan Pro6, zij willen tenslotte weten wat er breed leeft in de gemeente.
Meer informatie en hoe je je kunt aanmelden vindt in deze link.
https://pro6cranendonck.nl/2022/07/21/pro6-start-met-klankbordgroep-duurzaamheid-groen-en-natuur/
klankbordgroep

Mis het laatste EnergieCafé van dit jaar niet: Ventileren en kierdichting

Op energiegebied was 2022 een turbulent jaar. We sluiten de reeks van EnergieCafés af op 16 november, zoals altijd in de Smederij in Soerendonk. Het voorlopige onderwerp is ‘Ventilatie en Kierdichting’. Ventilatie en kierdichting lijkt tegenstrijdig, maar beiden zijn erg belangrijk voor een goed binnenklimaat en zijn van grote invloed op je energierekening. Op 16 november zijn de zomerse temperaturen echt verdwenen en leert deze avond hoe te ventileren, zonder dat het de energierekening laat stijgen.
Meld je aan via onze website : https://cooperatiecranendonck.nl/energiecafe-mz/
Dit energiecafé is gratis voor leden. Niet-leden betalen €5,-. Het lidmaatschap kost €10,- jaar. Dat is dus inclusief tenminste 4 energiecafés per jaar. Niet-leden kunnen ter plaatse lid worden en direct profiteren van alle voordelen.

ventilerenmilieucentraal

Energie armoede: actie van de gemeente

Onze gemeente gaat aan de slag om bewoners met lagere inkomens in slecht geïsoleerde huizen te helpen en de energiearmoede te verzachten. Daarvoor werkt de gemeente samen met onze Energie Cooperatie Cranendonck.
Deze inwoners kunnen gratis een bezoek en een advies van een van onze energiecoaches aanvragen. Zij krijgen dan concrete besparingstips en beslissen dan zelf welke het beste paste en welke ze gaan toepassen. De gemeente kan hierover en mogelijke andere maatregelen binnenkort meer informatie geven.

Wist je dat......

.....er zoveel problemen zijn met het energiemaatschappije bij het betalen van salderingsregeling dat de AMC een voorbeeldbrief beschikbaar heeft?
......de terugverdientijd van isolatie en warmtepompen door de hoge energieprijzen nu al is verkort tot 6 jaar er een onderwerp waar je graag meer over zou willen weten?
Unknown
Nieuwsbrief_footer-800
Email Marketing Powered by MailPoet