Nieuwsbrief-banner_660

juli-augustus 2023

In deze Nieuwsbrief o.a.:
- Het EnergieCafé van 6 september a.s. kijkt in de toekomst
- Nationaal Isolatie Programma: kijk welk voordeel jij kunt hebben!
- Wil jij ook energiecoach worden? Je kunt je nog aanmelden
- Gezocht: 10 hectare grond en een grootverbruiker stroom
- Nieuwsbrief 'Heesakker aardgasvrij'

6 september: het EnergieCafé kijkt in de toekomst

Op 6 september 2023 zal Paul Gosselink tijdens het EnergieCafé zijn licht laten schijnen op ‘waterstof’. Paul is bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij verantwoordelijk voor o.a. de Innovatie Coalitie Waterstof. Daarvoor spreekt Paul met diverse bedrijven en kennisinstellingen. Er ligt nu een eerste opzet om te komen tot een blauwdruk voor de maakindustrie.
Vragen als ‘is waterstof economisch rendabel te maken, wie speelt hierbij een rol en welke partijen zijn hierbij betrokken’ komen regelmatig op zijn buro.
Bent je benieuwd wanneer je de eerst pilots kunt zien, en waar? Of wil je weten of jouw auto binnenkort op waterstof kan rijden? Kom dan naar het EnergieCafé van 6 september a.s.

Entree: gratis voor leden.
Niet-leden betalen € 5,—. Er is een mogelijkheid om ter plaatse lid te worden van het ECC. Het lidmaatschap kost € 10,— per jaar en dan zijn alle EnergieCafés gratis toegankelijk.
Aanmelden voor het EnergieCafé kan via de website.

Nationaal Isolatie Programma

Om de isolatie van koopwoningen te versnellen heeft de overheid het Nationaal Isolatie Programma opgezet. De gemeente heeft hiervoor een lokaal isolatieprogramma opgesteld. Het programma omvat meerdere jaren en wil woningeigenaren ondersteunen bij de verduurzaming van hun woning, daarmee het verlagen van de energierekening en het verhogen van het wooncomfort. Het gaat primair om woningen met een energielabel D t/m G en een beneden gemiddelde WOZ-waarde.
De ondersteuning kan variëren van verduurzaamheids-subsidies, persoonlijk advies, tot collectieve inkoopacties. De betreffende bewoners worden per brief benaderd door de gemeente. Dit zal ook in het gemeentenieuws bekend worden gemaakt. Voor meer informatie kijk je op website van de gemeente.

Wil jij ook energiecoach worden in je gemeente?

De bestaande enthousiaste groep van 4 energiecoaches zoekt versterking. Als energiecoach werk je zoveel mogelijk in de buurt waar je zelf woont. Op dit moment zoeken we o.a. nog energiecoaches voor de wijk Heesakker. Samen met de energiefixers, die vanaf september allerlei laagdrempelige klussen in huis concreet kunnen uitvoeren- een nieuw project van de gemeente- ga je ervoor zorgen dat je medebewoners direct energie kunnen besparen, dat ze weten hoe het huis te verduurzamen en hoe duurzamer om te gaan met de beschikbare energie.
Vind jij het leuk om contact met andere bewoners te hebben? Vind je het leuk om jouw kennis over verduurzamen met anderen te delen? Meld je dan aan via info@cooperatiecranandonck.nl. De opleiding tot gecertificeerd energiecoach is uiteraard gratis. Meer informatie vind je hier.

Gezocht: terrein van 10 hect en groot-verbruiker stroom

Er zijn lange wachttijden voor bedrijven die een nieuwe stroomaansluiting nodig hebben of hun bestaande aansluiting willen uitbreiden. Anderzijds kunnen nieuwe zonneparken geen aansluiting krijgen op het net voor leveren van stroom.
Energie Cooperatie Cranendonck wil het initiatief nemen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Wij zoeken daarom naar de combinatie van een terrein van ongeveer 10 ha dat beschikbaar is voor een zonnepark en een nabijgelegen bedrijf of bouwproject dat grootafnemer van stroom is. We denken met name ook aan boerenbedrijven die willen of moeten stoppen. Heb je suggesties waar we deze combinatie zouden kunnen vinden of ben je zelf geïnteresseerd, laat het ons weten:
06 22082739.
Hoe mooi zou het zijn om dit samen te realiseren?
In de wijk Budel-Heesakker onderzoekt de gemeente samen met een meedenkteam van bewoners uit de wijk Heesakker én met bedrijven uit de omgeving hoe de woningen in 2035 betaalbaar en comfortabel aardgasvrij verwarmd kunnen worden. Inmiddels is er een meedenkteam in de wijk dat de bewoners oproept zich in te schrijven voor de digitale nieuwsbrief ‘Heesakkers aardgasvrij’.
Wil jij ook geïnformeerd worden over de eerste stappen die gezet worden richting een aardgasvrij Cranendonck? Schrijf je dan ook in voor deze nieuwsbrief op www.cranendonck.nl/nieuwsbriefheesakker
Meer weten over de wijkgerichte aanpak op weg naar aardgasvrij wonen? Kijk dan op:
https://www.cranendonck.nl/wijk-voor-wijk-aardgasvrij
.......het netwerk van laadpalen in Europa steeds groter wordt…..? Kijk op de website van <Milieu Centaal> voor routeplanners, info over laadpassen, enz
......je bij de gemeente Cranendonck nog steeds een Energiebesparingslening kunt aanvragen?

Nieuwsbrief_footer-800
Email Marketing Powered by MailPoet