Nieuwsbrief-banner_660

mei 2023

In deze Nieuwsbrief o.a.:
- Een nieuw EnergieCafé op 31 mei a.s.
- Doe mee aan de online workshop 'Energiebesparing'
- Hoe verliep het eerste jaar voor onze energiecoaches?
- vacature voor energiecoach
- Woont het nieuwe Coöperatie lid bij jou om de hoek?

Een nieuw EnergieCafé op 31 mei a.s.

Duurzame, lichtgewicht zonnepanelen, geproduceerd het bedrijf Solarge, in de buurt in Weert. Medeoprichter Huib van den Heuvel legt uit wat zo duurzaam is aan deze panelen en waarom ze vrijwel overal kunnen worden toegepast. Daken die voorheen niet geschikt waren, geven nu weer mogelijkheden. Op het einde van de levensduur zijn de panelen volledig herbruikbaar voor het maken van weer nieuwe zonnepanelen, o.a. door het gebruik van andere materialen. Huib van den Heuvel gaat in op zaken als een lage CO2 voetafdruk, gebruik van giftige materialen en het streven naar circulariteit.
Natuurlijk is er voldoende ruimte voor vragen en onderling gesprek.
Aanmelden voor het EnergieCafé kan via de website.
Waar: De Smederij, Dorpstraat 26 in Soerendonk
Wanneer: woensdag 31 mei a.s.
Tijd: 19.30 uur
Toegang: gratis voor leden, niet leden betalen € 5,-- entree. Het lidmaatschap van de ECC kost
€ 10,-- per jaar. Dat is inclusief gratis toegang voor 4 EnergieCafés. Niet-leden kunnen ter plaatse lid worden en profiteren van de voordelen.

Mocht je het vorige EnergieCafé gemist hebben? De presentatie daarvan kun je hier terug zien .

Doe mee aan de online workshop 'Energiebesparing'

Onze collega Energie coöperatie, Kempen Energie organiseert een serie van online workshops over het besparen van energie. Tijdens de online workshop komt telkens één onderwerp aan bod, bijvoorbeeld: isolatie, ventilatie, de warmtepomp of elektrisch rijden.
Dinsdag 9 mei, om 20.00 uur start de eerste online workshop. De online workshop werkt met ZOOM. Je hoeft daarvoor niets te downloaden. Vooraf aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon 10 minuten voor de start inloggen en dan vanuit je eigen huis interessante tips ontvangen en met je mede-aanwezigen in gesprek gaan.
Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

Hoe is het onze energiecoaches vergaan in 2022?

ECC is in 2022 gestart met het opleiden van bespaar- en energiecoaches. De opleiding vindt plaats in Helmond, in samenwerking met EnergieHuis Slim Wonen. In totaal zijn er op dit moment 9 ‘afgestudeerde’ bespaar en energiecoaches binnen Energie coöperatie Cranendonck. Op 8 juli 2022 is de eerste aanvraag voor een bezoek van een energiecoach binnen gekomen via onze website en daarna zijn er nog heel veel gevolgd. Om het werk nog beter te kunnen doen, beschikken de coaches over een warmtebeeldcamera en infraroodthermometers.

In het najaar van 2022, heeft de gemeente Cranendonck de hulp ingeroepen van onze Energie coöperatie voor de inzet van onze bespaarcoaches bij een geselecteerde doelgroep. Daar hebben wij, na overleg met onze coaches, graag aan meegewerkt. De eerste aanvraag voor dit gemeentelijk initiatief kwam 7 oktober 2022 binnen. Dankzij de inzet van onze coaches zijn er geen grote wachtlijsten ontstaan en konden ‘de klanten’ op redelijke termijn worden geholpen. In 2022 zijn er door onze bespaar- en energiecoaches in totaal 93 gesprekken gevoerd. Mooi om te horen dat de klanten over het algemeen te spreken waren over het bezoek en de informatie.

Terugkijkend, is deze actie voor de doelgroep zeer geslaagd geweest en voor de ECC een sprong in het diepe waar veel van geleerd kan worden.

Wil jij ook energiecoach worden in je gemeente?

Lijkt het je leuk om andere bewoners te helpen met het besparen van energie en geld? Meld je dan aan bij onze coöperatie en wordt bespaar-en energiecoach. Heb zelf ervaring opgedaan met het verduurzamen van je huis, ben je al in de weer geweest met zaken als radiatorfolie, led-lampen of andere slimme maatregelen? En wil je je verder verdiepen in praktische besparende maatregelen voor de woning? Word dan vrijwilliger via de Energie Coöperatie Cranendonck. Wij zorgen door middel van een korte cursus en training dat je zelfverzekerd aan de slag kan.
Zo combineer je meer kennis op gebied van energiebesparing met het helpen van je medebewoners in Cranendonck en heb je een ontzettend leuke tijdsbesteding.
Vind je dit interessant? Neem dan contact op met info@cooperatiecranendonck.nl
Ook voor meer informatie kun je hier terecht.

Woont het nieuwe Cooperatielid bij jou om de hoek?

Woont het nieuwe Coöperatie lid bij jou om de hoek?
Naarmate wij als Energie Coöperatie Cranendonck meer leden hebben, telt onze stem zwaarder. En kunnen meer bewoners hun stem laten horen. Daarom willen we graag nieuwe leden verwelkomen. Een nieuw EnergieCafé is daarvoor een mooie gelegenheid. Het eerstvolgende EnergieCafé is op 31 mei a.s. Hierboven heb je het onderwerp al kunnen lezen. Dus….wonen er bij jou in de buurt mensen die nog geen zonnepanelen hebben? Of ken je vrienden of familieleden die plannen maken rondom zonnepanelen? Neem ze dan mee naar deze interessante avond. Wie weet, worden zij dan ook gewoon lid van onze coöperatie.

Wist je dat........

…...er langzamerhand allerlei onjuiste denkpatronen zijn binnengeslopen rondom zonnepanelen? Jasper van Kuijk fileert ons denken. Lees hier zijn artikel.
…....je een melding moet doen bij de gemeente als je aan de slag wilt met bodemenergie?


Nieuwsbrief_footer-800
Email Marketing Powered by MailPoet