Nieuwsbrief-banner_660

februari 2023

In deze Nieuwsbrief o.a.:
  • Supergeïsoleerd en toch betaalbaar bouwen
  • Reserveer deze data in je agenda
  • Wij zoeken nog meer enthousiaste EnergieCoaches
  • Hoe staat het met de proefwijk Heesakker?

EnergieCafé: Supergeïsoleerd en betaalbaar bouwen

Kom naar het EnergieCafe van15 maart 2023: Supergeïsoleerd en toch betaalbaar bouwen.
Frank Grootenboer is Voorzitter van Stichting Passief Bouwen en hij verzorgt 15 maart het EnergieCafé. Frank bundelt, samen met twee ondernemers, de krachten in ‘Huisrijk’. Hun doel is meer biobased woningen in Nederland te bouwen en de markt van traditioneel bouwen te doorbreken. De huizen die ‘Huisrijk’ wil bouwen zijn zogenaamde passiefhuizen. Voor een betaalbare prijs worden zwaar geïsoleerde woningen gebouwd in Zuidoost Brabant, die nog nauwelijks verwarming of koeling nodig hebben. Door het juiste ontwerp en de juiste materiaalkeuze wordt de warmte binnengehouden in de winter en buitengehouden in de zomer.
Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en gesprek.
Zoals altijd is het gratis voor leden, niet leden betalen € 5,--. Je kunt ook ter plaatse lid worden van de ECC voor slechts € 10,--, dan zijn alle EnergieCafés gratis.
Aanmelden voor het EnergieCafé van 15 maart doe je hier.

Mis het niet: reserveer deze data in je agenda.....

Reserveer vast deze data in je agenda.
- EnergieCafé 31 mei 2023: Mis ook dit EnergieCafé niet. Hoewel het onderwerp nog niet vaststaat is het net als voorgaande edities, altijd actueel en verhelderend. En natuurlijk is er ruimte voor vragen, discussies met buurtgenoten. Over het onderwerp informeren we je zo snel mogelijk, maar reserveer vast de datum in je agenda, of meld je vast aan.

- Algemene Leden Vergadering 12 april 2023: Tijdens deze ALV krijg je als lid een overzicht van wat er in 2022 gebeurd is, de financiële verantwoording en een doorkijkje naar de plannen voor 2023. Meld je aan en laat je stem horen. Samen geef je richting aan de plaatselijke energietransitie. De ALV is uitsluitend toegankelijk voor leden van de Energie Coöperatie Cranendonck.
Om je aan te melden stuur je een mail naar info@cooperatiecranendonck.nl.

Wij zoeken enthousiaste EnergieCoaches

Voor energiebewustwording is een adviesgesprek bij bewoners thuis belangrijk. Daarbij hebben de energiecoaches uit de buurt een centrale rol binnen de energie coöperatie. Omdat het aantal aanvragen voor een adviesgesprek blijft toenemen, zijn wij op zoek naar nieuwe, enthousiaste energiecoaches. Je steekt er zelf ook veel van op, want als energiecoach krijg je eerst een gedegen opleiding. Uiteraard is de opleiding helemaal gratis.
De Energiecoaches zijn steeds onmisbaarder; je kunt in die rol je medebewoners enorm van dienst zijn. Voel jij ervoor om hier een rol in te spelen? Hoeveel tijd het kost? Dat bepaal je zelf, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt.
Lijkt je dit interessant? Kijk dan hier voor de vacature.

Hoe staat het met de proefwijk Heesakker?

Heesakkers is een voorbeeldwijk binnen de energietransitie in Cranendonck. In deze wijk wordt gezocht naar de mogelijkheden om te komen tot een warmtenet. Dit traject komt inmiddels aardig op stoom.
Er is een begin gemaakt met fase 2. In deze fase wordt een voorkeursvariant uitgewerkt, samen met de bewoners, met WoCom, Enexis, en de Energie Coöperatie Cranendonck.De rol van de Energiecoöperatie is helpen bij het maken van een plan, ondersteunen van de bewoners, meedenken over de manier waarop de participatie vorm krijgt en het mobiliseren van in de wijk aanwezige kennis en kunde ten behoeve van medebewoners. De bewoners worden in het proces betrokken via het zogenaamde ‘meedenkteam’. Hierin wordt o.a. bekeken welke warmteoplossing de voorkeur heeft, wat de randvoorwaarden voor draagvlak zijn, de arrangementen per woningtype, enz.
Het doel is een plan te ontwikkelen dat gedragen wordt door alle bewoners en de overige partijen. Uiteindelijk moet er in oktober 2023 een plan liggen dat voor de bewoners voelt als een ‘eigen’ plan. Meer achtergrondinformatie vind je hier.
…....dat er nu een handige tool is om uit te rekenen hoeveel van het energieplafond je al verbruikt hebt? Kijk hier hoe je ervoor staat.
Nieuwsbrief_footer-800
Email Marketing Powered by MailPoet